Arthur o Arturo, dues maneres d'entendre el migcamp

Comparteixen nom i posició, però la interpretació és totalment diferent en tots dos casos. El Barça té una sonoritat ben diferent si juga Arthur o Arturo i em temo que serà un debat permanent durant la temporada.

A Getafe van jugar tots dos i es van veure clarament les diferencies. Arthur va fer més passades que ningú (113) sent el jugador clau en la sortida de pilota mentre que Arturo va ser el tercer blaugrana que menys combinacions va intentar (48) perquè va fer funcions de mitjapunta per banda dreta.

El brasiler és oxigen quan el rival t'ofega amb una pressió alta i et dona control del joc. Arthur mima la possessió de la pilota i per tant, dona temps als companys per ajuntar-se al voltant de la pilota per atacar i defensar.

En canvi, el xilè és un agitador emocional, té arribada a l'àrea i sobretot, té un enorme desplegament físic que li permet oferir un 2 per 1 defensiu. Arturo Vidal comença les jugades pressionant com un davanter i les acaba defensant com un migcampista.

Si jo he de decidir, em quedo sense cap mena de dubte amb Arthur perquè amb Arturo el mig del camp perd molt pes. Però l'aposta pel xilè té un as amagat a la màniga. Més enllà de què pugui tenir més galons al vestidor, estic convençut que hi ha un aspecte tàctic que anima a Valverde a seguir provant amb Arturo. Quan juga el xilè, Rakitic pot instal·lar-se al doble pivot amb Busquets.

Quan juga Arthur, com que el brasiler és més posicional, el croat li toca jugar a la dreta per ocupar la banda dreta que Messi deixa buida. Això fa que Rakitic se separi del centre i de Busquets i es desfà la connexió que tanta estabilitat li va donar la temporada passada a Valverde.

En canvi, quan juga Arturo com que al xilè li encanta córrer pot ocupar-se de tota la banda dreta mentre que Rakitic es queda en el rol posicional per l'esquerra. Això fa que el "doble pivot" de la tranquil·litat Rakitic-Busquets es pugui instal·lar i Valverde guanyi en tranquil·litat.

Estic convençut que aquest aspecte pesa en les decisions de Valverde perquè l'ocupació de la banda dreta segueix sent el gran maldecap tàctic d'aquest equip, però Arthur em sembla tan refotudament bo que no em vull imaginar un Barça sense ell als partits importants de la temporada.

  • Comparteix