Operació Valls

Avui dimarts es presenta la candidatura de Ciutadans amb Manuel Valls al capdavant, per tal d'aconseguir arrabassar l'alcaldia de Barcelona. Com que escric aquest article hores abans de la presentació, no se sap encara, quin format prendrà aquesta candidatura. Tot apunta que serà en forma d'una plataforma que no dugui el nom de Cs, sense el PP ni el PSC, però presumiblement amb el suport d'antigues figures d'un o altre partit, fet que al partit taronja li servirà per fer veure que són el que no són. Al cap i a la fi, el que pretén Cs és això: presentar un llop amb pell de xai per intentar pintar alguna cosa a l'Ajuntament del Cap i Casal on només hi tenen 5 dels 41 regidors.

Per fer possible aquesta operació, Ciutadans ha comprat els serveis de Manuel Valls, un fracassat polític que en sa vida ha viscut a Barcelona, malgrat que hi va néixer quan els seus pares hi eren de vacances. Valls fou exministre de l'Interior i va arribar a ser el Primer Ministre de la República francesa. Però també té el mèrit de ser un dels polítics més detestats a França: concretament el tercer de la llista després de Marine Le Pen i Florian Philippot, tots dos destacats dirigents de l'extrema dreta francesa. No és d'estranyar doncs, que l'exsocialista competeixi al podi del més odiat amb polítics xenòfobs: al cap i a la fi ell va deixar clar quin concepte de liberté, égalité, fraternité tenia per als ciutadans de la seva terra quan va aconseguir expulsar de França milers de gitanos búlgars i romanesos, és a dir, ciutadans de països membres de la Unió Europea.

No són pocs els acudits que corren per França sobre el vessament tòxic que la política francesa ha fet cap a la pobra Catalunya. Valls és un fracassat polític que ni tan sols el van voler al nou invent d'Emmanuel Macron. De fet, Valls està a un pèl de ser literalment expulsat de la vida política del país gal, si més no això és el que voldrien diputats de l'Assemblea Nacional Francesa de diferents partits, farts de veure com Manuel Valls cobra per no fotre l'ou: la comissió que el nou candidat taronja té assignada com a diputat a l'Assemblea Nacional s'ha reunit 31 cops, però Valls no hi ha posat els peus en 29 ocasions. Vualà.

Manuel Valls representa ser l'emissari dels poders fàctics per intentar rebentar la capital del país. És el candidat de l'Ibex, de l'statu quo i de les clavegueres del poder. Serà el nou Duran i Lleida: amb molt de poder empenyent-lo però totalment despullat d'una base social. Exactament el mateix que Societat Civil Catalana, que volent imitar el model de l'ANC ha acabat portant autocars d'arreu d'Espanya per omplir els carrers i com que ni així han aconseguit farcir les manifestacions, s'han dedicat a mentir descaradament sobre l'assistència a les seves performances. De fet va ser a través de SCC que Manuel Valls va entrar en contacte directe amb l'espanyolisme a Catalunya. Hi ha una història poc explicada i que un diari amb poques simpaties cap a l'independentisme es va encarregar de destapar. L'home que ha orquestrat l'operació Valls no és altre que Josep Ramon Bosch, l'expresident de SCC que va dimitir després que es destapés un perfil fals de Facebook des d'on es dedicava a insultar i amenaçar polítics independentistes i un canal de Youtube des d'on feia propaganda nazifeixista.

Ciutadans tindrà feina per rebaixar l'escalada ultranacionalista que ha posat en pràctica aquest últim any si el que pretén és vendre Manuel Valls com un producte moderat i "catalanista". Ni l'avala el seu historial al país veí ni tampoc l'individu que segons El Mundo ha orquestrat aquesta operació. Però encara ho fa més difícil l'escalada agressiva del partit d'Arrimadas arrencant llaços davant de càmera, manifestant-se amb l'extrema dreta i fent concentracions on s'agredeixen periodistes. Sigui com sigui, ningú sap a hores d'ara què passarà a les eleccions municipals. Però sí que hi ha una cosa segura en tot plegat: la propera campanya electoral serà molt, però que molt entretinguda. A xalar s'ha dit.

  • Comparteix