El ministre Álvaro Nadal diu que ens hem d'acostumar que l'electricitat sigui cara. En aquests temps de tan poques llums no ens hauria d'espantar. Gastarem poc. Però ens crema.

N'estic farta d'aquests cínics que tenen el poder d'augmentar els impostos a les energies renovables i el poder de deixar que les empreses energètiques facin el que els convingui sempre que les portes estiguin obertes i els sous als núvols. Farta de la persistència d'un sistema que alimenta la cobdícia, la desigualtat i la destrucció. Esgotada de veure persones que parlen de diàleg quan no saben ni parlar, d'hipòcrites de catifes descolorides, de les penes de presons pels acudits sobre la mort de la mà dreta de Franco i de la impunitat pels que volen bombardejar Catalunya. Esgotada del ministre satisfet d'haver-se carregat la sanitat catalana i dels diaris que l'entrevisten després de superar un càncer gràcies a déu. Molt, molt farta de la violència sistemàtica que ens fan respirar per viure al món i de veure com s'escurça el perímetre de llibertat a favor del rearmament que mata. Cansadíssima dels cínics que no saben com es fa una truita i que van amb la llei embolicada amb paper de bombolles perquè la llei no es pot trencar ni per fer justícia.

Diu que Rajoy i Trump han parlat per telèfon. N'estic farta d'imaginar-me converses entre impresentables que es fan còmplices dels despropòsits. D'homes envoltats d'una cort que és la mateixa de tots els segles. Cansada de caminar cap enrere quan l'única possibilitat de trobar una sortida és anar cap endavant. Horroritzada que Putin pugui despenalitzar la violència masclista per preservar els drets de la família, que permet pegar les dones un cop l'any. Amb un cop l'any n'hi ha prou per morir tota la vida. Escandalitzada quan aquí el Pacte d'Estat contra la violència masclista es retarda fins al mes de juny quan estava previst el mes d'abril. El mes d'abril ja és tard. Les dones moren i no hi ha urgència. El món està en guerra i augmenten els implants de capil·lars. Els imbècils creixen com bolets assassins. I els donen micròfons.

No sóc de córrer però em canso molt. Tinc pressa. A la botiga se'ls ha acabat la paciència. Tampoc no podria comprar-la. Ho gasto tot en electricitat. No vull viure a les fosques. Pago qualsevol escletxa de llum. Doblo el preu del ministre. Qualsevol cosa que enlluerni i mostri a aquests cínics el camí de sortida. Hi ha d'haver una sortida. Ha d'existir la possibilitat de descansar de tanta misèria escènica i de veure una obra que ens agradi. Jo em comprometo a donar-li tots els premis i a prohibir els discursos durant els lliuraments. I si algú a la sala pot venir a punxar-me la llum, li envio la factura del desplaçament al ministre. Gràcies.

  • Comparteix